ACTIVITATS:
1. Quines són les estacions de l'any?
2. Selecciona d'aquesta web un refrany sobre cada estació: REFRANYS ESTACIONS
3. Selecciona una imatge que t'agrade per a cada estació i posa-la al costat de cada refrany.
4. Escriu algun record que tingues de cada estació al costat de les imatges.
5. Digues quina estació de l'any t'agrada més i per què.
6. Porta a classe algun detall de l'estació en què ens trobem per fer-li una foto i incloure-la en el teu blog.
7. L´alimentació durant la tardor: fixeu-vos en les fruites i les verdures d'aquesta estació i prepareu una recepta de cuina que continga algun d'aquests productes. Indiqueu els ingredients i la preparació. Feu una foto del plat, un vídeo de la preparació i, si podeu, la porteu a classe per tastar-la.
A
la tardor abunden les hortalisses de color groc or, les carns blanques i
el peix. - See more at:
http://www.duetsportsblog.com/ca/2012/10/29/quins-aliments-predominen-a-la-tardor/#sthash.ukqHbpTX.dpuf
A
la tardor abunden les hortalisses de color groc or, les carns blanques i
el peix. - See more at:
http://www.duetsportsblog.com/ca/2012/10/29/quins-aliments-predominen-a-la-tardor/#sthash.ukqHbpTX.dpuf
A
la tardor abunden les hortalisses de color groc or, les carns blanques i
el peix. - See more at:
http://www.duetsportsblog.com/ca/2012/10/29/quins-aliments-predominen-a-la-tardor/#sthash.ukqHbpTX.dpuf
A
la tardor abunden les hortalisses de color groc or, les carns blanques i
el peix. - See more at:
http://www.duetsportsblog.com/ca/2012/10/29/quins-aliments-predominen-a-la-tardor/#sthash.ukqHbpTX.dpuf
Fruites de tardor
Al setembre:
– Encara podrem aprofitar les darreres prunes, els últims préssecs, melons i síndries.
– Les figues comencen a finals d’agost i duraran fins a la primera meitat d’octubre.
– Gaudirem del primer raïm.
– Arriben les pomes de les varietats golden i vermella.
– Després de la pera ercolina, arriben la llimonera, la blanquilla i la conference.
A l'octubre:
– Apareixen les pomes granny smith, fuji i pink lady i les peres de Puigcerdà.
– És l’època de la magrana, el caqui, el codony i la xirimoia.
– És el moment de fruites seques com ara la castanya i el dàtil. La castanya té moltes menys calories que la resta de fruites seques i molta fibra.
– Encara que trobem plàtans i kiwis tot l’any, la tardor és el seu millor moment.
Al novembre:
– Apareixen els primers cítrics com ara la mandarina, la taronja i l’aranja.
Verdures de tardor:
Al setembre:
– Encara trobarem pebrots, albergínies, carbassons, cogombres i fonoll.
– També és un bon moment per a la mongeta tendra i les cebes.
A l’octubre:
– Apareixen les cebes tendres, les carbasses, els moniatos, les bledes, l’api, els espinacs, l’escarola i tota la família de cols i bròquils (col de Brussel•les, coliflor, col d’olla, col llombarda, col xinesa…).
– De patates i de porros n’hi ha tot l’any, però ara és el seu millor moment.
Al novembre:
– Arriben les carxofes, les endívies, les faves, els pèsols, els alls tendres, i és l’època d’inici de la pastanaga.
– Durant aquests mesos, depenent de les pluges i la humitat, arribaran els bolets (rovellons, xampinyons, moixernó, rossinyol…)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada